У скреп буде істерика: Ще три парафії перейшли з УПЦ МП до нової української церкві

Ще три парафії на Вінниччині перейшли з церкви Московського патріархату до нової Православної церкви України, повідомляють Патріоти України.

За її даними, такий крок зробили парафія храму святої великомучениці Параскеви села Тютьки Вінницького району, а також парафії сіл Рівець і Коло-Михайлівки.

В єпархії розповіли, що парафія села Тютьки разом із настоятелем отцем Іваном Просяновським свій вибір зробила ще напередодні Об'єднавчого собору, а вже на Миколая, 19 грудня, підтвердила своє попереднє рішення і приєдналася до Православної церкви України.

"За богослужінням підносилися молитви за Предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та митрополита Вінницького і Барського Симеона", – йдеться в повідомленні.

За інформацією єпархії, радісно сприйняли пропозицію перейти під юрисдикцію ПЦУ і в селі Рівець, де отець Іван Просяновський також є настоятелем.

"Парафіяни заявили, що ніколи не сумнівалися у своєму священикові і будуть раді разом із ним надалі молитися в Українській Церкві", – зазначають у прес-службі.

Крім цього, розповідають там, у Вінницькому районі до української помісної православної церкви приєдналася парафія села Коло-Михайлівки, де править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич).

В єпархії нагадали, що саме отець Дорофей разом із митрополитом Симеоном був учасником Об'єднавчого собору у Києві.

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...