У скреп буде істерика: США запропонували українській армії фрегати Oliver Hazard Perry

Ці потужні бойові кораблі не поступаються за основними характиристиками застарілому російському надводному флоту, і можуть значно підвищити обороноздатність ЗСУ на Чорноморському та Азовському театрі військових дій.

США запропонували Україні фрегати типу Oliver Hazard Perry в рамках програми "Надмірне майно". Про це пише Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела, повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання, керівництво США направило через військового аташе посольства Сполучених Штатів лист на адресу Міноборони України про надання військово-технічної допомоги Військово-Морським силам ЗСУ.

"У числі запропонованого розглядається питання про отримання фрегатів типу "Oliver Hazard Perry", які знаходяться в розпорядженні ВМС США і можуть бути передані в рамках програми "Надмірне майно" (Excess Defense Article)", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що зазначені кораблі можуть значно підвищити обороноздатність ЗСУ на Чорноморському та Азовському театрі військових дій.

У прес-службі ВМС ЗСУ LIGA.net сказали, що не коментують цю інформацію. Також відмовилися від коментарів в прес-службі Міноборони.

За даними видання, фрегати типу Oliver Hazard Perry будувалися протягом 1975-2004 років. Всього було побудовано 71 фрегат на верфях в США, Іспанії, Австралії і Тайваню. Зараз крім США перебувають на озброєнні флотів Туреччини, Тайваню, Австралії, Іспанії та ін.

Розроблялися як ракетні фрегати, які озброювалися пусковими Mk 13 для зенітних керованих ракет SM-1MR і протикорабельними ракетами Harpoon. У зв'язку зі зняттям з озброєння США ракет SM-1 в 2003 році ці пускові були демонтовані на фрегати ВМФ США.

Також фрегати озброєні 76-мм артилерійською установкою OTO Melara, 20-мм зенітною артилерійською установкою Phalanx CIWS, двома торпедними апаратами Mark 32 ASW (по три пускові для торпед).

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...