У справі про сприяння Януковичу в захопленні влади Олександру Лавриновичу зачитали обвинувальний акт

Екс-міністр звинувачується Генпрокуратурою України в участі в організації конституційного перевороту в 2010 році.

Олександр Лавринович. Фото:24 каналПодільський районний суд Києва 29 жовтня розпочав розглядати по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича в сприянні захопленню влади екс-президентом України Віктором Януковичем. Про це повідомляють Патріоти України.

На засіданні в понеділок прокуратура зачитала Лавриновичу обвинувальний акт. Після цього прокурор звернувся до суду з клопотанням про виклад у письмовому вигляді тих доказів, які він хоче запропонувати досліджувати в суді. Засідання у цій справі продовжиться 14 листопада.

Як повідомлялося, Олександр Лавринович звинувачується Генпрокуратурою України в участі в організації конституційного перевороту в 2010 році за ч.2 ст.27, ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

6 вересня 2017 року Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-президенту В.Януковичу і О.Лавриновичу повідомлено про підозру у захопленні разом з іншими особами державної влади в Україні шляхом конституційного перевороту в 2010 році. Зокрема, О.Лавринович підозрюється в організації незаконної, без рішення Верховної Ради, зміни чинної Конституції України за допомогою внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року і його офіційного опублікування.

15 вересня 2017 року Печерський районний суд Києва обрав О.Лавриновичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 2 листопада. Проте 19 вересня адвокат О.Лавриновича Євген Солодко подав апеляцію на рішення суду про арешт. 28 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката і скасував рішення Печерського районного суду Києва про обрання О.Лавриновичу запобіжного заходу у вигляді арешту. Цим же рішенням Апеляційний суд постановив звільнити О.Лавриновича з-під варти в залі суду.

13 грудня 2017 року досудове розслідування було завершено. 18 квітня обвинувальний акт було направлено до суду. 22 травня Апеляційний суд Києва визначив, що цю справу буде розглядати Подільський суд Києва.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...