У США помер перший шпигун "холодної війни"

Після відставки колишній розвідник видав книгу під назвою "Мемуари шпигуна-любителя", в якій описав себе як першого шпигуна часів "холодної війни".

Фото: ЗМІ

Американський розвідник часів "холодної війни" Ірвінг Айзексон, який стежив за радянськими громадянами і радянськими військами в НДР, помер у віці 102 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Portland Press Herald.

За словами членів сім'ї Айзексон, він помер в середу в хоспісі в місті Оберн (штат Мен). Айзексон народився в 1915 році. Він здобув освіту в сфері економіки і права, а після закінчення Школи права Гарвардського університету близько року пропрацював юристом і потім записався в Національну гвардію США.

За інформацією видання, під час Другої світової війни Айзексон направили до Британії, де він став працювати на Управління стратегічних служб (OSS), на базі якого згодом було створено ЦРУ. Після війни він перебрався в НДР.

Після повернення в США Айзексон працював юристом у фірмі свого батька Brann and Isaacson в Льюістоні. Зі своєю дружиною Джудіт Магіар, колишнім в'язнем концтабору "Освенцим", Айзексон познайомився в 1945 році в Лейпцигу. Вона померла в 2015 році у віці 90 років.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...