У статусі підозрюваного: Печерський суд дав дозвіл на затримання Януковича (документ)

Таке рішення прийнято для приводу Януковича для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Віктор Янукович. Фото:http://espreso.tv/

14 грудня Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання екс-президента Віктора Януковича і доставки його до суду. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко, інформують Патріоти України.

За його словами, таким чином суд задовольнив клопотання військового прокурора Кривенка про дозвіл на затримання Януковича "з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

Нагадаємо, адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк повернув до Генеральної прокуратури України повідомлення про підозру. Його було зачитано Януковичу генеральним прокурором Юрієм Луценком в Святошинському районному суді Києва у перерві засідання по справі 5 колишніх співробітників "Беркута".

Також слід нагадати, що 15 грудня, у Дорогомиловському районному суді Москви триває процес щодо визнання подій в Україні 2014 року державним переворотом. Відповідний позов до суду подав колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Олійник. Рішення Генпрокуратури України про відмову порушувати відповідну кримінальну справу він назвав "свідченням узурпації влади".

Позбавлений звання президента України Віктор Янукович назвав події 2014 року державним переворотом, підтримавши позов свого колишнього соратника Володимира Олійника. Про це він заявив під час виступу на засіданні Дорогомиловського суду Москви, де перебуває як зацікавлена особа за позовом.

За його словами, в результаті незаконних дій Ради були ухвалені закони, які не відповідають Конституції України, зокрема, щодо його відсторонення від обов'язків.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....