У суді в справі Януковича озвучили ім'я того, хто віддав наказ розстрілювати майданівців

Такий наказ віддав колишній командувач Внутрішніми військами Станіслав Шуляк.

Станіслав Шуляк. Фото:Еспресо.TV

Свідок у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича колишній нардеп Андрій Сенченко заявив, що екс-командувач Внутрішніми військами Станіслав Шуляк віддав наказ на розстріл майданівців в лютому 2014 року. Про це колишній народний обранець сказав на засіданні Оболонського районного суду Києва, передають Патріоти України з посиланням на NewsOne.

За його словами, йому про це повідомив заступник Шуляка, якого він добре знав. "У цей день мені подзвонив перший заступник командувача Внутрішніх військ України Конопляннік. Ми з ним давно знайомі. Він мені подзвонив рано вранці, попросив підійти на перехрестя Садової і Грушевського.

Приблизно о 9:00 ранку з правого під'їзду Кабміну вийшла група хлопців у чорній формі. В руках у них були довгі футляри. Він сказав, що Шуляк дав наказ снайперам виходити на Європейську площу. Ми спостерігали, як вони спускалися. Була команда - якщо хоч хтось похитнеться в шеренгах Внутрішніх військ, стріляти на поразку в мітингувальників", - сказав Сенченко.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...