У Тристоронній контактній групі оцінили перспективи швидкого введення миротворців на Донбас

Для ситуації на Донбасі можуть підходити два види миротворчих операцій: з підтримання миру і примушення до миру.

Ілюстрація: segodnya.ua

Представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук не бачить перспективи запровадження найближчим часом миротворчого контингенту ООН на Донбасі. Про це Марчук заявив в ефірі "5 каналу", повідомляють Патріоти України.

"Відверто кажучи, у мене невелика надія, що вдасться найближчим часом з миротворчим контингентом щось позитивне вирішити", – сказав Марчук.

На його думку, для ситуації на Донбасі можуть підходити два види миротворчих операцій: з підтримання миру і примушення до миру. Останній варіант передбачає застосування зброї самими миротворчими контингентами щодо порушників світу або тих, хто нападає на миротворців.

Марчук наголосив, що не бачить найближчим часом перспективи введення миротворців, оскільки вже прозвучало багато заяв на різних рівнях, в тому числі, від глав "ЛДНР" про те, що вони проти запропонованої Україною ініціативи введення миротворців.

"Хоча це не означає, що це питання не потрібно просувати, і президент Порошенко правильно зробив, що порушив це питання на Генасамблеї ООН", – додав Марчук.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...