У Великобританії провели репетицію траурних заходів за Єлизаветою II

Такі заходи у Сполученому Королівстві проводять зі згоди монарха, коли той вважає це доречним. На тижні 92-річна королева відмовилася від відвідин служби в соборі Святого Павла через погане самопочуття.
Цього тижня королева відмовилася від відвідин служби в соборі Святого Павла через нездужання

Члени британського уряду провели таємну репетицію першого дня після смерті королеви Єлизавети II. Репетиція отримала кодову назву "Палацевий голуб" (Castle Dove), повідомляють Патріоти України з посиланням на The Times.

У таємній репетиції взяли участь заступник Терези Мей Девід Лідінгтон, міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, очільник палати громад Андреа Лідсом, а також голова шотландської адміністрації Девід Манделл.

Крім того, члени кабінету розробили план дій на час десятиденного національного трауру. Після смерті монарха 600 людей зберуться у Букінгемському палаці, щоб узяти участь в оголошенні імені нового короля. Після цього тіло небіжчиці чотири дні лежатиме у Вестмінстерському палаці, а її наступник поїде в Шотландію та Уельс.

Запевняють, що серйозного приводу для проведення навчань немає. Відомо лише, що цього тижня Єлизавета відмовилася від відвідин служби в соборі Святого Павла через нездужання. Нинішня королева - найбільш довготривалий монарх в історії Сполученого Королівства. Єлизавета II перебуває на троні з 1952 року.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: