У Венесуелі звільнили пропагандиста із Німеччини, який брехав про збитий Boeing на Донбасі

Біллі Сікса звинувачували в шпигунстві, заколоті і незаконному вторгненні в зону, що охороняється.

Біллі Сікс. Фото: РБК.

У п'ятницю, 15 березня, з венесуельської військової в'язниці в Каракасі звільнили німецького журналіста Біллі Сікса, який поширював фейкові новини про збитий на Донбасі Boeing MH17. Про це повідомляє видання Deutsche Welle з посиланням на профспілку журналістів Венесуели, передають Патріоти України.

У Венесуелі журналіста звинувачували в шпигунстві, заколоті і незаконному вторгненні в зону, що охороняється. "Репортери без кордонів" вважають звинувачення бездоказовими. "Як вважають рідні Сікса, фотографії, зроблені ним під час військового параду в день незалежності в Каракасі, а також під час передвиборної зустрічі президента Ніколаса Мадуро з місцевою владою, використовуються в якості підстави для звинувачення журналіста в шпигунстві і незаконному вторгненні. Його зустріч з членами колишнього колумбійського партизанського угруповання FARC стала підставою для звинувачення в заколоті", - йдеться в повідомленні.

Після звільнення журналіст повинен кожні 15 днів повідомляти владу Венесуели про своє місцезнаходження. Йому заборонили публічно розповідати про подробиці свого перебування під вартою.

"Раніше Біллі Сікс вже працював в гарячих точках - Лівії та Сирії - на замовлення правоконсервативного берлінського тижневика Junge Freiheit. Починаючи з грудня 2012 року, він провів кілька тижнів під вартою в Сирії за звинуваченням в незаконному перетині кордону і тероризмі. Тоді за підтримки дипломатів, зокрема з Росії, журналіст був звільнений з-під варти", - пише видання.

Нагадаємо, в травні 2016 британський телеканал BBC Two показав свій документальний фільм про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі, в якому викладені і спростовані "теорії змови", пов'язані з катастрофою Boeing 777, в тому числі і версія про причетність до трагедії українського винищувача. Сам же Сікс у фільмі розповів про свою версію - нібито MH17 збив інший літак. Сікс говорив, що провів чотири місяці в Україні і опитав більше сотні людей в районі падіння літака: сім з них заявили, що бачили в небі винищувач. Також його версію підтримало російське міністерство оборони, яке заявило, що Boeing був збитий українською Су-25.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...