​У Заходу немає іншого виходу, як декласувати РФ: Москва вибрала не співпрацю, а суперництво і тепер нічого не залишається, як адекватно реагувати - Карл Більдт

У Росії був шанс стати частиною великого і щасливого світу процвітаючих, багатих і вільних країн. Але в найбільшому уламку радянської імперії перемогла стратегія «вставання з колін».

Тепер багато, якщо не більшість, в російській еліті шкодують про той вибір який був зроблений в Кремлі людиною, яку вони просували і підтримували. Споконвічні російські питання «хто винен?» і «що робити?» повстали як давно вже не було гостро, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

До питання ціннісного вибору РФ звернувся і один з найавторитетніших політиків сучасної Європи. Росія сама винна в тому, що відмовилася від партнерства із західними державами, і тепер кидає виклик сама собі, а також загрожує світовому порядку, заявив Карл Більдт, екс-міністр закордонних справ Швеції.

За словами політика, в Росії вирішили піти іншим шляхом, обравши не співпрацю, а суперництво і тепер Заходу нічого не залишається, як адекватно реагувати на дії РФ. На думку політика, Kремль продовжує штурмувати європейську безпеку, і поведінка Росії більше схожа на дії противника, а не партнера. Колись Росія брала активну участь у створенні міжнародного порядку, але тепер сама загрожує йому, вважає Більдт.

Тепер Росія - це проблема і виклик для Заходу, хоча ще кілька років тому західні держави не тільки співпрацювали з РФ, але і поважали цю країну. Росія - це виклик самій собі, зазначив колишній міністр.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...