У захопленні українських військових суден поблизу Керченської протоки брали участь зрадники з СБУ

Як відомо, серед 24 захоплених окупантами українських моряків є два чинних співробітники СБУ. Можливо вони навіть мали змогу подивитися зрадникам у очі.

Два колишніх співробітники Служби безпеки України причетні до захоплення українських суден поблизу анексованого Росією Криму, зазначають Патріоти України. Про це у четвер заявив заступник голови СБУ Олег Фролов на брифінгу, відповідаючи на запитання щодо участі перебіжчиків в інциденті поблизу Керченської протоки 25 листопада.

"Так, у нас є така інформація, що два колишніх співробітники Служби безпеки України виконують завдання з захоплення наших суден. Ця інформація є", – підтвердив він.

Заступник голови СБУ наголосив, що українські слідчі продовжать – у межах досудового розслідування – документувати злочини російських спецслужб та військових проти українських моряків.

Провадження військова прокуратура Південного регіону України відкрила за ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та п. 1 ч. 2. ст.. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу

Слідчі СБУ вже оголосили підозру 8 представникам прикордонних служб ФСБ РФ та Збройних сил Росії, які давали й виконували злочинні накази щодо нападу на українських моряків. Серед них контр-адмірал та віце-адмірал прикордонного управління ФСБ.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...