Удар по президентських амбіціях Юлії Володимирівни: Луценко анонсував подання про зняття недоторканності з нардепа від "Батьківщини"

А Зеленський, який ховається від публічних дискусій, радо "потирає руки".

Валерій Дубіль. Фото: УНІАН.

Генеральна прокуратура наступного пленарного тижня внесе до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Валерія Дубіля (фракція "Батьківщина"). Про це на брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України.

"Ми підемо до Верховної Ради наступного пленарного тижня (12-15 березня) стосовно подання на зняття депутатської недоторканності з Дубіля", - сказав Луценко. Він зауважив, що в понеділок, 11 березня, Дубіля знову викликають на допит до СБУ.

“Наразі ми запрошуємо народного депутата (на допит - ред.), і це його особиста воля - прийти чи не прийти, доки з нього не знято імунітет. Наразі слідчі планували провести бесіду з народним депутатом і попросити в нього зразки голосу, які потрібні для того, щоб експертиза зрівняла, коли особа з голосом, дуже схожим на голос Дубіля, інструктує свою мережу і гарантує їм оплату. Якщо народний депутат не захоче надати ці зразки, ми їх візьмемо з відкритих джерел і проведемо експертизу, але все це буде лише після того, як Верховна Рада дозволить нам зробити Дубілядоторканним”, - додав Луценко.

Також він додав, що після завершення слідчих дій з фігурантами кримінальних проваджень, в тому числі і щодо спроби шантажу кандидата у президента Юрія Тимошенка, Генпрокуратура має намір звернутись до парламенту з проханням про зняття імунітету з Дубіля.

"Коли це станеться, прогнозувати важко. Але, я думаю, що це може відбутися наступного пленарного тижня, хоча тоді парламент буде слухати 2,5 тис. поправок до мовного закону і доки не завершить це, не зможе приступити до розгляду інших питань. Але якщо така можливість видасться, ми в той же день зареєструємо подання на притягнення до кримінальної відповідальності та зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Батьківщини" Валерія Дубіля", - сказав генпрокурор.

Разом з тим, за словами Луценка, що слідство має докази, що Дубіль, організовуючи мережу з підкупу виборців, діяв в інтересах саме Юлії Тимошенко, а в епізоді щодо шантажу Юрія Тимошенка, щоб він зняв свою кандидатуру з участі у виборах, “жодних підстав вважати, що це йде на користь Юлії Тимошенко, з юридичної точки зору немає”.

Нагадаємо, сьогодні, 7 березня, Луценко заявив, що слідство має докази організації Дубілем мережі з підкупу виборців на користь кандидата у президенти Юлії Тимошенко. Крім того, генпрокурор заявив, що народного депутата Юрія Тимошенка шантажували, щоб він відмовився від участі у президентських виборах, додавши, що Дубіль, імовірно, є замовником цього шантажу.

Джерело: УНІАН

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...