Удар по скрепах: Киргизстан розірвав великий енергоконтракт з Росією

Президент Киргизстану сказав, що відмова від співпраці з РФ є необхідною, але стала для нього "гіркою справою".

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв. Фото:112.ua

Уряд Киргизстану сьогодні, 31 грудня, прийняв рішення у зв'язку зі сформованими фінансовими труднощами в Росії шукати іншого інвестора для зведення Верхньо-Наринського каскаду ГЕС. Про це повідомляє російське видання Настоящее время, інформують Патріоти України.

Угода між Киргизстаном і Росією була підписана в Бішкеку у вересні 2012 році. Однак оскільки російська сторона визнала непросту економічну ситуацію в ході робочої зустрічі глав держав двох країн, яка відбулася 21 грудня, реалізація будівництва гідроелектростанції "Камбарата - 1" і Верхньо-Наринський каскад ГЕС стала під питанням.

"Ці угоди з об'єктивних причин, я вважаю, не можуть бути виконані російською стороною. Тут важко звинувачувати уряд Росії. Тоді (у 2012 році) була інша ситуація, сьогодні інша", - заявив президент Киргизької Республіки Алмазбек Атамбаєв.

Президент пообіцяв, що Киргизстан почне "шукати інших інвесторів" для реалізації цих проектів. Але в уряді країни побоюються, що через ці пошуки реалізація проекту може затягнутися на невизначений період часу.

Атамбаєв також сказав, що відмова від співпраці з Росією по цих проектах стала для нього "гіркою справою".

"Але ми теж винні, треба було прискорити процес виділення земель під зведення об'єктів, поки економіка Росії була на підйомі", - підсумував президент Киргизстану.

Як стало відомо, Верхньо-Наринський каскад ГЕС повинен був складатися з чотирьох гідроелектростанцій: Акбулунської ГЕС, Наринської ГЕС-1, Наринської ГЕС-2 і Наринської ГЕС-3, побудованих протягом шести років, а перша із станцій повинна була бути запущена в експлуатацію вже через 3 роки.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...