"Ударом по Сирії Дональд Трамп ефектно реалізував головне гасло Барака Обами: Yes, we can", - блогер

США залишаться прихильними до Мінських угод, але тепер шанси на підвищення рівня допомоги Україні у безпековому секторі суттєво зростають.

Дональд Трамп. Фото: zeas.ru"- Make America Great Again! - Yes, We Can! Ударом по Сирії Дональд Трамп ефектно реалізував головне гасло Барака Обами: Yes, We Can (так, іронія долі)" - пише на своїй сторінці в Фейсбук Дмитро Кулеба, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"З іншого боку, нічний політ томагавків - це і є реалізація того самого головного гасла Трампа: Make America Great Again. Тож хоч в якомусь сенсі все у цих двох президентів склалося. Тому що послідовні.

Бульбашка потенційної "Великої угоди" луснула. Про те, що це бульбашка, я колись писав

Легкість, з якою Трамп віддав наказ стрельнути, заскочила публіку зненацька. І підозрюю, що Путіна теж. Хоча його люб'язно попередили. Сильні можуть собі дозволити таку розкіш.

Проте, я геть не певен, що в глибині своєї душі Путін повністю засмутився. Удар в чомусь вигідний йому, тому що військова загроза з боку Америки отримала наочний доказ. І цей доказ можна продавати нечисленним союзникам та власному народові. Крім того, загальна стратегія Росії полягає у поширенні керованого хаосу і війни будь-якого виду, тому американські ракети лягли в ціль не лише фізично, але і політично.

Але поганих новин для Росії значно більше і головна така: тепер на будь-якому театрі бойових дій - дипломатичному, розвідувальному, військовому або в кіберпросторі - Путін має враховувати, що Трамп дійсно може ушквартири, якщо так буде треба. А це серйозний фактор стримування.

Утім, це тепер має враховувати і Україна. І не лише щодо оборони, Донбасу і Криму, а й щодо реформ та внутрішньої політики.

Удар США по Сирії зміцнює позиції України у нашій війні з Росією. Готовність Трампа до різких дій означає для нас цілий спектр, як нових можливостей, так і нової відповідальності.

США залишаться прихильними до Мінських угод, але тепер шанси на підвищення рівня допомоги Україні у безпековому секторі суттєво зростають.

Але так само США, які ось так легким рухом можуть запустити бойові томагавки, не будуть обтяжені сентиментами у разі необхідності застосування м'якшої, але не менш впливової сили в Україні, якщо щось піде не так. А це вже безпосередній сигнал нашим політикам та неформальним вершителям доль українців.

Повторюю свою мантру: єдність України, успішні реформи і жорстка безпекова політика - це ключ не лише до виживання, а й до перемоги у жорстокому світі.

А світ жорстокий. І буде ще жорстокіший. Тож насолоджуйтеся життям і зміцнюйте, а не роздовбуйте свою країну. І тоді все буде добре".

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...