"Угорщина почала діяти так, немов Закарпаття - її територія", - у МЗС України зробили різку заяву

​Зовнішньополітичне відомство нашої держави переходить до більш жорстких заяв, оскільки офіційний Будапешт не припиняє провокації та ігнорує заклики України дотримуватись міжнародного права, принципів добросусідства та загальноприйнятих процедур

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив про те, що Угорщина почала діяти так, немов Закарпатті - її територія, зазначають Патріоти України.

Дипломат пояснив, що мова йде не тільки про видачу паспортів або введення посади "урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області".

"Якщо Україна не буде реагувати на такі дії Будапешта, то ця безкарність призведе до непередбачуваних наслідків. Наша мета - показати, що на регіон поширюється український суверенітет, який ми будемо захищати", - підкреслив високопосадовець в інтерв’ю «Дзеркалу тижня».

Нагадаємо, 4 жовтня стало відомо про те, що МЗС України оголосило консула Угорщини в Берегові персоною нон-грата. Пізніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив про те, що офіційний Будапешт прийняв рішення про висилку українського консула у відповідь на аналогічний крок Києва.

Також нагадаємо, що на території України діє кілька консульських установ сусідньої 10-мільйонної держави. Зокрема генеральні консульство в Ужгороді та його бюро у Береговому (Закарпатська область). 45-мільйонна ж Україна має лише одне представництво у столиці Угорщини. Отже одним з наступних кроків Києва може стати приведення дипломатичних представництв до паритету, згідно з міжнародною практикою. Отже на Закарпатті може зовсім не залишитись ні консулів, ні всіляких уповноважених. Однак цей захід явно притримується як крайній, перед призупиненням дипломатичних стосунків як таких.

Але чи вистачить політичної волі? Законопроект Конгресу дозволяє Байдену конфісковувати російські активи, – посол

четвер, 18 квітень 2024, 15:39

Запропонований у Палаті представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act ("Акт про мир у XXI столітті через силу") передбачає конфіскацію російських активів на користь України та розширення санкцій проти Москви. Про це заявила посол У...

ППО посилиться: Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну систему в Україну "за кілька тижнів"

четвер, 18 квітень 2024, 15:30

Гельмут Раух, керівник збройової компанії Diehl Defense, яка виробляє засоби протиповітряної оборони IRIS-T SLM, анонсував доставку ще одніє системи в Україну за кілька тижнів, передають Патріоти України. Деталі: Раух прибув до Києва разом з групою під...