"Україна була "матір'ю" для російської православної церкви, а не навпаки", - Порошенко

Створення незалежної церкви підтримує більшість громадян країни.

Петро Порошенко. Фото: president.gov.ua.

Україна, як і будь-яка інша країна, має право на незалежну церкву. Про це в інтерв'ю сербському телеканалу РТС заявив президент України Петро Порошенко, якого цитує його сайт, передають Патріоти України.

"Кожна країна має право на незалежну церкву. 28 липня ми відзначатимемо 1030-річчя хрещення України. Саме тоді була створена українська церква. В України є мати-церква – Константинополь. А потім Україна була "матір'ю" для російської православної церкви. Саме так, а не навпаки. А сьогодні Росія хоче перешкодити нам мати свою незалежну церкву", – сказав президент.

Він зазначив, що створення незалежної церкви підтримує більшість громадян країни. "Я сподіваюся, що з божою поміччю ми отримаємо автокефалію української церкви. Підтримка з боку інших для нас в цьому багато значить", – заявив Порошенко.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...