Україна і Грузія мають європейську перспективу, - Меркель

За словами канцлера Німеччини, остаточно вирішити питання відносин України та Грузії із Євросоюзом можна у найближчі десять років.

Ангела Меркель. Фото: Рейтерс.

Грузія разом з Україною мають європейську перспективу, але Європі може знадобитися до 10 років, щоб виважити рішення про подальші відносини з цими країнами. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передають Патріоти України із посиланням на "Грузия Online".

Меркель попросили прокоментувати заяви глави МЗС Німеччини Гайко Мааса про необхідність покращення стосунків з Москвою. "Що стосується політики Німеччини стосовно Східної Європи, то це не нова ініціатива. Гайко Маас лише підкреслив те, що дуже важливі добрі відносини з Росією – це сусід Євросоюзу, але, з іншого боку, нам потрібна чітка політика, як все повинно сформуватися стосовно Східної Європи.

Грузія, Азербайджан, Вірменія, але Грузія точно разом з Україною є країною, що має найбільшу європейську перспективу. Протягом найближчих 10 років ми виділимо ті кроки, які необхідно зробити у майбутньому", - заявила політик.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...