Україна і Грузія розпочали переговори щодо будівництва транспортного коридору з Азії в Європу

Новий транспортний коридор "Південь-Захід" - спільний проект України, Грузії, Польщі, Ірану, і Азербайджану.

Україна і Грузія працюватимуть над спільним проектом. Фото: Днепр Инфо.

Сьогодні, 16 липня, в Грузії почалися переговори представників українських і грузинських міністерств інфраструктури та економіки з питань розвитку транспорту на напрямку Європа-Кавказ-Азія. Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань, передають Патріоти України.

"З портом Батумі обговоримо зниження портових зборів і лоцманських послуг для вагонів і автотранспорту з України. Готуємо візит Президента України, який буде в основному присвячений питанням транспорту і транзиту", написав Довгань.

Як раніше стало відомо, в червні керівники залізниць України, Грузії, Польщі, Ірану, і Азербайджану підписали протокол намірів з розвитку нового транспортного коридору "Південь-Захід" - від Індійського океану і Перської затоки в Європу.

Також раніше повідомлялося, що Росія, Вірменія і Грузія оголосили про зниження тарифів на залізничні і поромні вантажоперевезення між собою. Переговори триватимуть до 19 липня.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...