"Україна має викорінювати тих, хто хоче повернути державу до кумівства і клептократії", - Байден

Байден закликав і надалі працювати з МВФ, щоб "проводити жорсткі реформи", які забезпечать стійкість економіці України.

Джо Байден. Фото: "Подробиці"

Для майбутнього України критично важливо не тільки успішно протистояти агресії Росії, але і здолати корупцію всередині країни. Про це на спільному брифінгу з президентом Петром Порошенко заявив віце-президент США Джозеф Байден, передає кореспондент ЛІГА.net. Новину повідомляють Патріоти України.

"Разом із поколінням українців ви взяли зобов'язання проводити реформи, ви почали повністю міняти свій уряд, економіку і всю політичну систему. Протягом року з мого минулого візиту ви продовжували виконувати вимоги з реформ та отримали пакет допомоги МВФ. Ви зміцнили банківський сектор України і захистили українських вкладників за рахунок націоналізації Приватбанку. Ви запровадили новаторську систему електронного декларування активів для боротьби з корупцією; ця система допоможе забезпечити те, що чиновники не зможуть використовувати свої політичні посади для особистої вигоди", - сказав Байден.

"Дуже важливо, - зазначив Байден, - щоб Україна і далі зміцнювала всі антикорупційні відомства і викорінювала тих, хто хоче повернути країну до кумівства і клептократії". "Ваше Антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура зможуть впливати на ситуацію за умови наявності відповідних ресурсів... Завдяки цим життєво важливим крокам ваша економіка знову зростає. Але попереду ще дуже багато роботи", - зазначив він.

Байден закликав і надалі працювати з МВФ, щоб "проводити жорсткі реформи", які забезпечать стійкість економіці України, а також продовжувати очищення банківської системи та реформування енергетичного сектора, щоб знизити залежність від російського газу. Віце-президент США заявив про критичну важливість забезпечення прозорої приватизації держпідприємств і створення бізнес-середовища з відповідальною нормативно-правовою базою для залучення інвесторів.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...