Україна має забути про вступ до НАТО, - екс-президент Польщі Олександр Квасневський

Колишній президент Польщі ввважає, що Україні так само не варто говорити і про досягнення мети стати повноправним членом ЄС.

Квасневський обрубав амбіції України щодо членства в НАТО. Фото: telegraf.com.ua.

Україні не варто мріяти про вступ до НАТО. Про це заявив колишній президент Польщі Олександр Квасневський, повідомляють Патріоти Україниз посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Україні варто відмовитися від своєї мрії стати членом НАТО. Так само не варто зараз говорити і про досягнення мети стати повноправним членом ЄС", - зазначив екс-президент Польщі.

Він додав, що сам "нічого не має проти цілей Києва колись стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу".

Політик також висловив стурбованість з приводу безпеки своєї країни, країн Балтії та Молдови.

Ситуація на сході Європи є найбільш небезпечною за 17 років, з тих пір як Польща вступила в НАТО, каже він.

Раніше в Польщі заявили, що після саміту НАТО 8-9 липня Росія повинна буде піти з України. Відомо, що на саміті має бути прийняте рішення про комплексний пакет допомоги Україні на зміцнення оборони.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...