"Третього не дано": Портников про те, чому Україна приречена на протистояння з Москвою

"Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков підкреслив, що консультації, які провів у Москві радник президента США Джон Болтон, не привели до порозуміння з українського питання", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Наші позиції з американцями кардинально розходяться з безлічі питань. І я не відчуваю, що в цій сфері є якесь зближення чи основа для якогось поступового поглиблення взаєморозуміння. Це, швидше, негативний момент",- зазначив Рябков.

Ця проста констатація факту ще раз нагадує про просту істину: Москва і Вашингтон не можуть досягти згоди щодо українського питання, тому що дотримуються діаметрально протилежних позицій.

З точки зору Росії, американці повинні визнати російський статус окупованого Криму (або закрити очі на окупацію півострова), погодитися з перебуванням російських військ на Донбасі і гарантувати неприєднання України до НАТО і Європейського Союзу - тільки тоді війну на Донбасі буде припинено, а сам регіон перетвориться на українське Придністров'я, осередок корупції, контрабанди і утримання України в російській орбіті.

З точки зору США, Росія повинна піти з Донбасу, визнати, що не мала ніякого права анексувати Крим і погодитися, що сама Україна має право самостійно визначитися зі своїм вибором.

Де тут можливість для компромісу? Її немає і не буде, як не було і не могло бути компромісу з приводу приналежності балтійських країн. Для США це завжди були окуповані Радянським Союзом держави. Для Радянського Союзу це були просто "республіки радянської Прибалтики". Навіть зараз, коли незалежність балтійських країн відновлено, у Москві не бажають визнати самого факту їх окупації - отакої!

Українцям варто зробити з цього прості висновки. Ніяких політичних домовленостей про долю Криму і Донбасу не буде - поки Росія здатна чинити опір міжнародному тиску, поки в цій країні не почалися необхідні для досягнення "компромісу" руйнівні кризові явища, вона нікуди не піде. Ніякого шляху для відновлення територіальної цілісності України, крім системної роботи по послабленню Росії просто не існує.

Але навіть якщо після краху режиму Росія піде з Донбасу і Криму, її влада - і, найголовніше, її народ - ніколи не визнають, що була окупація цих територій і будуть розповідати нам казки про "справедливий референдум" і "повстання шахтарів".

І накопичувати сили для реваншу. Це теж треба розуміти. Така доля України - бути або в протистоянні з Росією, або у складі Росії. Третього не дано. Це повинні зрозуміти і українські політики, які думають, що про щось домовляться з Путіним, якщо прийдуть до влади - не домовитеся, досить брехати собі і народу!

Це повинні зрозуміти і ті українські виборці, які думають, що варто їм проголосувати за когось "правильного" - і цей новий месія домовиться з Москвою або просто звільнить Донбас і Крим за допомогою чарівної палички. В українського виборця зовсім інший вибір - жити і боротися в епоху протистояння з ворогом, підкоритися цьому підлому ворогу або емігрувати, це теж вихід. І той, хто вирішив стати рабом або емігрантом, повинен хоча б не заважати вільним людям будувати свою країну".

Джерело: Еспресо.ТV

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...