Україна не самотня у битві за Інтерпол: Сенатори США проти кандидатури російського генерала на посаду голови міжнародної поліцейської організації, путінського "лиса"

​У заяві наголошується, що Росія раз за разом використовує Інтерпол для підступних дій. Трампа знов поставили у глухий кут - ігнорування позиції кількох впливових законодавців, у т.ч. однопартійців, безумовно розцінять, як підтримку впливу Кремля

Чотири сенатори США виступили зі зверненням до президента Дональда Трампа і генеральної асамблеї Інтерполу перешкодити російському генерал-майору Олександру Прокопчуку зайняти пост президента Міжнародної організації кримінальної поліції, зазначають Патріоти України.

Спільну заяву сенаторів опубліковано на сайті сенатора-республіканця Роджера Вікера. "Це все одно, що лисицю зробити відповідальною за курник", – йдеться в заяві.

У документі наголошується, що "Росія раз за разом порушувала правила Інтерполу, використовуючи його для зведення рахунків і переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів".

"Олександр Прокопчук особисто брав участь у здійсненні цієї стратегії залякування, спрямованої на ослаблення демократичних інститутів і зміцнення авторитарного режиму Путіна", – стверджують сенатори.

У разі свого обрання, Прокопчук продовжить "інституалізоване зловживання "червоними циркулярами" Інтерполу і буде блокувати всі зусилля з проведення суттєвих реформ", йдеться у зверненні, яке, крім Вікера, підписали республіканець Марко Рубіо і представники демократів Джин Шахін і Кріс Кунс.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...