Україна отримає снайперські гвинтівки з Канади: Розкрито деталі

Канадська фірма PGW Defence Technologies буде поставляти Україні снайперські гвинтівки. Про це пише газета Ottawa Citizen, повідомляють Патріоти України.

Видання посилається на власника фірми, зареєстрованої в канадському Вінніпезі (провінція Манітоба), Росса Спаграда, який заявив про це одному українському телеканалу. За його словами, вартість контракту складе 770 млн доларів і передбачає поставки міноборони України снайперських гвинтівок LRT-3.

У МЗС Канади відмовилися дати газеті будь-яку інформацію щодо цієї угоди, заявивши, що повинні «захищати комерційні інтереси фірми». Однак в офісі члена опозиційної Консервативної партії Канади з питань оборони Джеймса Безана відзначили, що МЗС Канади схвалило цю угоду на минулому тижні, уточнює Ottawa Citizen.

У травні поточного року Безан від імені Консервативної партії закликав правлячу Ліберальну партію почати поставляти летальне озброєння Україні. Восени 2017 року прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо після зустрічі в Торонто з українським президентом Петром Порошенко не виключив поставок Києву летальної зброї.

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...

"За службу в "Азові": У Росії до 18 років колонії засудили полоненого українця

субота, 4 травень 2024, 20:29

У Ростові-на-Дону, що у РФ, Південний окружний військовий суд засудив до 18 років колонії суворого режиму полоненого українця Владислава Плахотника. Там його звинуватили у службі в українському батальйоні "Азов", який в Росії назвали терористичним. Про...