Україна стрімко піднялася у світовому рейтингу продавців зброї

У торішньому рейтингу SIPRI продажу держпідприємства становили $847 млн і тоді Україна займала лише 84-е місце.

Ілюстрація: ЖЖ

Україна в рейтингу найбільших компаній, що виробляють озброєння, піднялася на 77 місце. Про це свідчать дані Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), повідомляють Патріоти України.

Зокрема, продажі українського державного підприємства "Укроборонпром" за підсумками 2016 року склали $1,06 млрд.

У Стокгольмському інституті дослідження проблем світу також прийшли до висновку, що в 2016 році глобальний ринок озброєнь вперше за останні п'ять років продемонстрував зростання.

Зокрема, світові продажі зброї у порівнянні з 2015 роком зросли на 1,9%, а з 2002 - на 38%.

Лідером ринку озброєння з часткою 57,9% стали США. Сукупний обсяг продажів озброєнь американськими компаніями, що входять у рейтинг, виріс на 4% і склав $217,2 млрд.

Друге місце в списку лідерів у торгівлі зброєю займають західноєвропейські країни. Європейські компанії у минулому році продали приблизно стільки ж озброєнь, як і в 2015 році - на $91,6 млрд.

У трійку потрапила і Росія - її частка становить 7,1% загального обсягу світових продажів. Сумарний оборот найбільших російських виробників озброєнь зріс на 3,8%, досягнувши $26,6 млрд.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...