Україна та Канада стануть ще ближче: Порошенко і Трюдо погодили синхронно ратифікувати угоду про Зону вільної торгівлі

Знакову угода з одною з провідних економік світу тим більш вагома, що прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо веде досить помірковану, інколи навіть дуже стриману, політику щодо України. Що ж тоді буде, коли до влади прийдуть щирі друзі Києва?

Джастін Трюдо у Києві

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр- міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомляюь Патріоти Украни з посиланням на прес-служба глави держави.

Лідери двох держав обговорили низку питань двостороннього порядку денного: домовилися про підписання найближчим часом угоди про співпрацю в галузі безпеки і обговорили умови активізації діалогу щодо лібералізації візового режиму між Україною і Канадою.

Порошенко запропонував синхронно ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі, підписану під час візиту прем’єра Трюдо до України 11-12 липня, парламентами обох країн. Президент також поінформував щодо ситуації на Донбасі і висловив сподівання, що санкційна політика Канади щодо РФ буде збережена. Нагадаємо, 11 липня у Києві під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо було підписано Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...