Україна втрачає героїв: У штабі АТО оприлюднили нові дані з Донбасу

Військовий підірвався на вибуховому пристрої поблизу Новотошківського Луганської області.

Ілюстрація: unn.com.ua

У понеділок, 1 січня, в зоні АТО на Донбасі загинув один український військовослужбовець. Про це заявив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає Український кризовий медіацентр, повідомляють Патріоти України.

Мотузяник також додав, що впродовж минулої доби російські найманці 5 разів обстріляли позиції Збройних сил України, застосувавши, зокрема, 82-мм і 120-мм міномети.

Так, бойовики випустили 4 міни калібру 82 мм та упродовж 40 хвилин били з великокаліберного кулемета поблизу Луганського.

Крім того, одразу після опівночі терористи півтори години обстрілювали позиції сил АТО в районі Верхньоторецького зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів, випустивши 11 мін.

Біля Водяного і двічі поблизу Павлополя окупанти застосували 120-мм і 82-мм міномети, випустивши загалом 18 мін.

Українські військові один раз відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...