"Україна зіскочила з газового гачка. Ця перемога - історична" - Порошенко про рішення Стокгольмського арбітражу щодо "Нафтогазу"

За словами глави держави, Україна навчилася відстоювати свої інтереси у міжнародних судах.

Петро Порошенко. Фото:sputniknews.com

Перемога національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" на судовому процесі у Стокгольмському арбітражі - це історична перемога України і досягнення справжньої енергетичної незалежності. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час розмови з керівником "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Ця перемога – історична. Україна зіскочила з газового гачка і отримала справжню енергетичну незалежність. І запровадження ринкових тарифів, системи субсидій, справедливих цін – це є той внесок в енергетичну безпеку держави, який ми зробили", - заявив Порошенко.

Він додав, що тепер Україна матиме твердішу позицію у переговорах з іноземними партнерами щодо газотранспортної системи. Це пов'язано передусім із тим, що Україна навчилася відстоювати свої інтереси у міжнародних судах.

"Зараз, коли ми показали, що ми вміємо відстоювати державні інтереси, у нас буде більш тверда позиція в переговорах з нашими іноземними партнерами щодо майбутнього газотранспортної системи і НАК "Нафтогаз України", - наголосив Порошенко.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...