"Україні потрібна Польща, а Польща впорається і без України": У Варшаві зробили нову різку заяву

Ян Парис також звинуватив українців у фальсифікації історії, а також у переслідуванні польської меншини.
Ян Парис. Фото: РБК.

Глава кабінету міністра закордонних справ Польщі Ян Парис заявив, що "Україні потрібна Польща, а Польща впорається і без України". Про це повідомляє RMF24, передають Патріоти України.

"Я хочу дати зрозуміти, що сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, але справа не в тому, що існування України є необхідною передумовою існування незалежної Польщі", - каже польський дипломат.

"Польща є п'ятою країною ЄС після відходу Великобританії, Польща знаходиться в НАТО, вона є основною країною східного флангу і буде існувати незалежно від того, що відбувається в Україні, будь то ситуація краще або гірше", - додав Парис.

Він також звинуватив українців у фальсифікації історії, а також у переслідуванні польської меншини. Парис розкритикував українських політиків. "У мене склалося враження, що у них сформувалося абсолютно помилкова думка про Польщу, вони отримують ці знання про Польщу з коментарів Gazeta Wyborcza (щоденна суспільно-політична газета, - ред.). Вони вважають, що Варшава слабка, ізольована і має потребу в Україні. Це не так. Україні потрібна Польща", - підкреслив польський дипломат.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...