Україні слід переконати Трампа, що вона відрізняється від "русского мира" - канадський професор

Київ не повинен приймати підтримку США як належне в нову еру, що визначається гаслом команди Трампа "Америка понад усе".

Дональд Трамп. Фото:Європейська правда

Нова адміністрація США навряд чи насправді піде на декларовану раніше Дональдом Трампом співпрацю з Кремлем. Такої думки дотримується професор російської та східноєвропейської історії в університеті Альберти (Канада) Девід Марплз, передають Патріоти України з посиланням на Politeka.

Він перерахував ряд аспектів майбутньої політики США. По-перше, зазначає Марплз, республіканці зараз керують Конгресом і вже давно наполягають на наданні летальної зброї Україні. "Крім того, хоча деякі республіканці захоплюються Путіним, в команді Трампа є яструби, які сприймають Росію як головного ворога", – додав історик.

По-друге, продовжив він, Трамп уже порушив деякі зі своїх передвиборних обіцянок: стіна з Мексикою може стати парканом; деякі елементи ObamaCare збережуть; і у нього була дружня зустріч з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Нью-Йорку 17 листопада, незважаючи на бажання відступити від військових зобов’язань в Японії.

Третій момент, на думку професора, полягає в тому, що тісний союз з Росією означатиме відмову США від підтримки демократії і прав людини, що негативно відбилося б на Євросоюзі, призвело до кризи і знизило міжнародний авторитет Сполучених Штатів. "Росія Путіна не може конкурувати зі Сполученими Штатами на світовій арені, – нагадує Марплз. – Її ВВП становить 60% від ВВП Каліфорнії, а економіка залежить від високих цін на нафту і газ. Таким чином, логічно триматися багатших союзників у НАТО в Центральній Європі і на Далекому Сході".

У той же час, Україна, за словами професора, не в НАТО і загрузла в корупції і внутрішніх чварах. "Президент Петро Порошенко на сьогоднішній день не в змозі вирішити такі проблеми, і популярність його уряду впала", – констатував він.

Ключовим же завданням України Марплз вважає необхідність переконати нову команду у Вашингтоні в тому, що її варто захищати, і Україна відрізняється від "русского мира". Київ не повинен приймати підтримку США як належне в нову еру, що визначається гаслом "Америка понад усе".

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...