Українська автокефалія, або Таємна вечеря у Києві: Митрополит УПЦ, який не побоявся прийти на нараду до президента України, розповів деякі деталі

Владика Симеон, за його словами, дуже жалкував, що архієреї не прийшли і не почули те, що говорив президент.

Митрополит Симеон. Фото: Православная Жизнь.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон розповів в інтерв’ю деталі зустрічі з президентом Петром Порошенком. Нагадаємо Симеон та ще два єпископи УПЦ МП зустрілися з головою держави близько восьмої години вечора 13 листопада, після того, як була зірвана загальна зустріч верхівки цієї церкви з Порошенком. За словами Симеона, в Українському домі від ранку були організовані заходи безпеки, передають Патріоти України.

«Тоді я і кажу собі: чого ж ми не прийшли раніше? Там ми сиділи в звичайній трапезній (у Києво-Печерській лаврі – ред.), а тут такий гарний круглий стіл, приготували для кожного мікрофон, воду, чай, каву, печиво, все було готове, тільки прийди. Тобто, передбачався такий, не зовсім офіційний формат розмови, за чашкою чаю. Зустріч мала пройти у теплій дружній обстановці», - вважає митрополит.

На думку Симеона, те, що президент хотів сказати усім архієреям, він сказав йому, митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру Драбинку та архієпископу Новокаховському і Генічеському Філарету. «Він (президент – ред.) висловив жаль, що це не той формат зустрічі, бо мали би спілкуватися з усіма архієреями, і сказав, що до початку Об’єднавчого Собору буде зроблена ще спроба організувати зустріч чи кілька зустрічей з групами архієреїв, наприклад, на регіональних рівнях», - поінформував владика.

Як сказав Симеон, президент запевнив, що у жодному разі не створює державну церкву, як цього бояться єпископи УПЦ МП. «Президент і держава звернулися до церкви... В даному разі це Константинопольський патріархат, Вселенський патріарх. Вони мають досвід лікувати розкол і право надавати автокефалію», - наголосив митрополит.

Владика Симеон, за його словами, дуже жалкував, що архієреї не прийшли і не почули те, що говорив президент. «Бо це була унікальна можливість поставити питання безпосередньо. Мета президента одна – допомогти створити помісну автокефальну Православну церкву в Україні. 13 листопада він хотів пояснити нашим архієреям те, чому були зроблені певні кроки ним особисто, Верховною Радою, як проходили зустрічі з Вселенським патріархом», - пояснив митрополит Вінницький і Барський.

Джерело: Главком

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...