Українська проблема України: Трамп влаштує Києву аудит американської фінансової допомоги, - ЗМІ

Трамп і його радники будуть наполягати на розслідуванні долі всієї американської допомоги Україні, отриманої при президенті Обамі, і можуть домагатися повернення її американському або українському народові.

Д.Байден і П.Порошенко. Фото: realcleardefense.com.

Президент США Дональд Трамп має намір влаштувати аудит українській владі, перевіривши, куди спрямовувалися кошти, отримані від США при Обамі. Про це повідомило американське видання RealClear Defense в статті під назвою «Проблема України - сама Україна», передають Патріоти України.

Автор тексту Джеймс Дюрсо (James D. Durso) відзначає, що Україна має проблеми в чотирьох категоріях:

- Проблема організації влади, викликана великою кількістю чиновників, які беруть участь у військовій стратегії і закупівлі;

- Відсутність єдиного стратегічного бачення і витрат держбюджету;

- Проросійські посадові особи;

- Приголомшлива корупція, де вигода високопосадовців перевищує національні інтереси.

У статті йдеться про те, що в Україні немає чіткої структури та розподілу повноважень, всі посадові особи ніби конкурують між собою і ніби «підрізають» один одного. Також наголошується, що заводи оборонки, якими опосередковано володіє президент України Петро Порошенко, регулярно отримують замовлення. Він не залишив свій бізнес, як обіцяв, вступаючи на посаду в 2014 році. А сумнозвісний "Укроборонпром" став постачальником зброї на чорний ринок.

Однією з основних проблем в Україні є корупція і розкрадання бюджету. Так, автор зазначає, що політичні лідери України не надто переймаються: поки їх країна у вогні, вони зайняті крадіжкою військового бюджету. Їхні думки такі: якщо навіть частина України буде поглинена Росією, вони вже матимуть добре профінансований «План Б», зазначає Дюрсо.

Український уряд найняв лобістів з Вашингтона для залагодження проблем з адміністрацією Трампа, та краще б українські урядовці вирішувати проблеми зовнішньої політики. Це було б набагато ефективніше, ніж останні дивні спроби уряду Порошенко лізти в хід американських виборів, йдеться в статті.

Наостанок Джеймс Дюрсо пише, що Україна повинна бути в змозі зберегти свою територіальну цілісність і вільно вибирати союзників і торговельних партнерів. Політичні лідери повинні показати, що вони серйозно ставляться до західних стандартів управління - для цього вони зобов'язані показати, куди йде допомога від Заходу.

Насправді, Трамп і його радники будуть наполягати на розслідуванні долі всієї американської допомоги Україні і можуть домагатися повернення її американському або українському народові, підсумовує автор.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...