"Український Сталінград": Бійці ЗСУ на маневрах НАТО знов здивували колег креативом та майстерною обороною

Війська країн НАТО з вдячністю переймають унікальний досвід ЗСУ. На маневрах у Німеччині українцям принаймні тричі вдалося здивувати американських та європейських союзників своєю «живучістю» та винахідливістю, ламаючи виписаний сценарій навчань.

Патріоти України вже писали, як тактична група ЗСУ попри запланований сценарій «вижила» під шквальним вогнем господарів змагань, перетворивши заплановану для наших хлопців поразку на неочікувану натівцями перемогу. Також нешаблонним підходом «українські агресори» перетворили мешканців захопленого німецького містечка, котре мали обороняти від «визволителів» НАТО, з ворогів на своїх «колаборантів».

Тепер маємо змогу ознайомитись, як «українські окупанти» показали майстер-клас в обороні того самого міста. Бійці НАТО стикнулися з впертим спротивом і неперевершеною майстерністю ветеранів, за плечіми котрих досвід героїчної оборони Савур-могили, Іловайська, Дебальцевого…

Так ось, українські військовослужбовці на завершальній фазі багатонаціональних навчань Combined Resolve X, де раніше вже вражали своєю майстерністю, перетворили імітаційне містечко Убенсдорф на справжню фортецю. Відповідні фото були опубліковані прес-службою Міністерства оборони України.
Відзначається, що сили ЗСУ займалися як атакою, так і обороною містечка. Військовослужбовці майже кожну будівлю в населеному пункті підготували до оборони, створили кілька ліній перешкод з колючого дроту і мінних полів.
Один танк був розміщений в місті, в той час як інші влаштували засідки за межами міста. Також Bluefor стягнули батальйонно-тактичну групу на бронемашинах "Bradley", "Rosomak", після чого за підтримки артилерії, танків "Abrams" і вертольотів "Apache" на автомобілях HMMV почали штурм.
"Я думаю, що солдати, які тренувалися сьогодні тут, зрозуміли, наскільки складним може бути бій в населеному пункті. І українські військові, які грали роль поганих хлопців, провели велику роботу і дійсно відтворили всі труднощі такого бою", - розповів старший інструктор центру підполковник Раен Уайлі.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...