Український візит до США: "Новин цікавих буде чимало" - Клімкін про зустріч Порошенка і Трампа (відео)

У МЗС підтверджують, що візит українського президента до Вашингтона відбудеться найближчим часом.

Павло Клімкін. Фото:скрін відео

Зустріч Дональда Трампа та Петра Порошенка відбудеться вже найближчими днями. Цю інформацію підтвердили джерела журналістів сайту ТСН, передають Патріоти України.

За неофіційною інформацією, візит українського лідера до Сполучених Штатів може розпочатися 19 або 20 червня. Наразі сторони узгоджують графік і тематику розмов. Достеменно відомо, що президенти говоритимуть про виконання Росією мінських домовленостей, повернення Криму та доступ на півострів міжнародних спостерігачів. Україна сподівається просунутись і в питаннях співпраці в галузі нацбезпеки та підтримки реформ із боку США.

Це має бути перша зустріч Петра Порошенка з Дональдом Трампом. Її підготовка тривала ще з лютого. Офіційно оприлюднювати дату зустрічі і щось коментувати вітчизняне МЗС поки що не квапиться – тримають інтригу.

"Я аж ніяк не збираюся підступно відібрати роботу у мого друга і колеги, речника президента Святослава Цеголка. Тому інформацію почуєте від нього. Новин цікавих буде чимало. так що слідкуйте", - зауважив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...