Український "збройний барон" шукає порятунку у Великобританії - ГПУ

За інформацією Генпрокуратури, екстрадицію колишнього керівника компанії "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука відкладено.

Сергій Бондарчук. Фото:rian.com.ua

Колишній керівник державної компанії "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук звернувся до уряду Великобританії із проханням надати йому політичний притулок. Про це агентству Українські новини повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, передають Патріоти України.

За його словами, у зв'язку із цим зверненням Королівський суд Лондона переніс на вересень–листопад розгляд запиту України про екстрадицію Бондарчука. До того часу має бути розглянуто питання про надання політичного притулку.

Планували, що запит про екстрадицію влада Великобританії розгляне в червні.

ЯК відомо, Бондарчук очолював "Укрспецекспорт" у 2005–2010 роках. У січні 2015 року Головна військова прокуратура України повідомила йому про підозру у заволодінні $7,4 млн, що належали компанії.

Міністерство внутрішніх справ України оголосило Бондарчука у всеукраїнський розшук у лютому 2015 року. У червні 2015 року Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук.

Бондарчук повідомив, що перебуває у Великобританії і готує разом із групою британських адвокатів позови до державних інститутів України. Він також розповів, що залишився у Великобританії після завершення службового відрядження як офіцер Служби безпеки України.

15 березня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Бондарчука затримали в Лондоні. Бондарчук спростував заяву генпрокурора, опублікувавши фотографії, на яких він сидить зі свіжим номером газети The Guardian у барі.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...