Українці про це мріяли сторіччями: Голова держави кличе всіх на Софійську площу молитися за автокефалію

Володимир Хреститель не міг навіть мріяти про окремішній Патріархат, його наступник Ярослав Мудрий невдало боровся за руського ,а не грецького призначеного Константинополем, а з кінця 17 сторіччя Українська церква перебувала у несправедливому полоні Москв

Президент Петро Порошенко візьме участь у подячній молитві за автокефалію української православної церкви 14 жовтня. Про це він сам повідомив на своїй сторінці в Facebook, , зазначають Патріоти України.

Порошенко зазначив, що до нього звернулася група громадських лідерів, серед яких Юрій Щербак, Дмитро Павличко, Михайло Слабошпицький.

"Вони пропонують українській громаді спільно помолитися 14 жовтня за Україну, її військо і єдину церкву, яку творимо разом", - йдеться у пості.

"Закликаю всіх небайдужих: давайте всією громадою станемо до подячної молитви за автокефалію для нашої Церкви. Пропоную зібратися на історичному Софійському майдані 14 жовтня о 9.30 ранку", - зазначив Порошенко.

Прес-служба президента також повідомляє, що 14 жовтня о 9:30 він візьме участь в урочистому заході до Дня захисника України на Софійській площі.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.


Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...