"Украина претендует на территории Российской Федерации", - у Лаврова зробили гучну заяву

На думку Марії Захарової, позов України проти РФ про порушення Конвенції ООН з морського права є "нічим іншим, як домаганням України на Кримський півострів".

Марія Захарова. Фото:https://ria.ru/

Речниця МЗС РФ Марія Захарова сьогодні на брифінгу заявила, що "Україна, подавши позов в Арбітражний суд ООН, претендує на частину території Російської Федерації". Про це пише РИА Новости, передають Патріоти України.

На думку представника російського МЗС, позов України проти РФ про порушення Конвенції ООН з морського права, поданий вчора, є "нічим іншим, як домаганням України на Кримський півострів".

Як відомо, позовну заяву було подано українською стороною в зв'язку з порушенням Росією законних прав та інтересів України, які перебувають під захистом Конвенції ООН з морського права, а саме - порушенням суверенітету України шляхом вторгнення в її територіальні води в Чорному морі, Азовському морі, а також Керченській протоці.

На думку Захарової, Російська Федерація, яка також є учасником цього міжнародного договору, сумлінно виконує зобов'язання, які випливають з нього, в тому числі - щодо поведінки в морських просторах навколо Криму.

Представник російського зовнішньополітичного відомства заявила, що позовна заява України - не що інше, як спекуляція і претензія на територію, що належить РФ на законних підставах.

"Як тільки Крим возз'єднався з Росією, води навколо нього перестали бути територіальними водами України, а отже Україна не може претендувати на них. Її позов безпідставний", - повідомила Захарова. Також вона додала, що Москва ще не отримала офіційного повідомлення від Києва про ініціювання цього процесу.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...