На шляху до томосу. УПЦ КП через тиждень скличе власний собор: З'явилися перші деталі

Архієреї Української православної церкви Київського патріархату вирішили зустрітися 13 грудня, щоб підготуватися до Об‘єднавчого собору 15 грудня. Таке рішення владики прийняли на соборі УПЦ КП 6 грудня, повідомляють Патріоти України.

"Архієрейський собор повинен розглянути підсумки підготовчої роботи до Об‘єднавчого собору та ухвалити рішення щодо Об‘єднавчого собору 15 грудня 2018 року", - написав у Facebook керівник інформаційного відділу УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Зазначається, що під час собору щодо єдиної помісної автокефальної УПЦ, повинні мати право голосу лише українські ієрархи – члени собору. "Присутність духовенства, чернецтва та мирян можлива лише без вирішального голосу", - йдеться в ухвалі собору УПЦ КП.

Також на соборі 13 грудня мають обговорити процедуру висунення кандидатурна предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ.

"Висунення кандидатур повинно відбуватися за процедурою, що буде затверджена собором і передбачатиме, що кожен кандидат повинен під час висунення отримати відкриту підтримку визначеного процедурою числа членів собору", - повідомили в УКП КП.

Зазначається, що один член собору може висловити підтримку лише одному кандидату, а загальна кількість кандидатур визначиться за підсумками процедури висунення.

Також в православній юрисдикції додали, що об’єднавчий собор буде складатися з представників УПЦ КП, УАПЦ та ієрархів від Московського Патріархату в Україні.

Зазначається, що президія собору повинна включати представників від цих церков, зокрема – патріарха Філарета.

Підсумки підготовки також мають представити на соборі УПЦ КП 13 грудня, який прийматиме за ними рішення.

Також в УПЦ КП пропонують, щоб після об’єднання кожен архієрей надалі очолював свою єпархію та зберіг свій титул до моменту об’єднання.

"А в майбутньому, протягом кількох десятиліть, звичайний поступовий процес церковного життя приведе до упорядкування територіальних меж єпархій згідно традиційного канонічного порядку", - додали в УПЦ КП.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...