"Уряд – це кладовище реформ і болото корупції. Практично всі реформатори залишили Кабмін", - Саакашвілі (відео)

Голова Одещини, коментуючи відставку міністра, не вибирав для Кабміну лагідних виразів.

Міхеїл Саакашвілі прокоментував відставку Абромавічуса. Фото: скрін відео

Глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус пішов не з поля бою, а вирішив забратися з цього болота – уряду. Про це в ході прес-конференції, яку транслював телеканал 112 Україна, заявив голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, передають Патріоти України.

"Уряд – це не поле бою, це кладовище наших реформ і болото корупції. І Айварас пішов не з поля бою, а вирішив забратися з цього болота, так само, як до цього міністр Пивоварський, так само, як після якихось сумнівів міністр Павленко, практично всі реформатори залишили Кабмін", - заявив Саакашвілі.

Як відомо, сьогодні, 3 лютого, глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною він назвав різку активізацію блокування його роботи на посаді міністра, а також бажання деяких представників влади контролювати грошові потоки в "Нафтогазі" та оборонній промисловості.

За його словами, МЕРТ стало таким бажаним міністерством саме після передачі в його відання компанії НАК "Нафтогаз", яка до цього перебувала у системі Мінекономрозвитку.

Зокрема, Абромавічус назвав прізвище заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка серед людей, які активно заважають йому працювати. Сам Кононенко заявив, що таким чином Абромавічус намагається перенести відповідальність за відсутність реформ на БПП. Також Кононенко заявив про готовність здати мандат.

Ситуацію прокоментував і голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі. За його словами, ініціативи щодо заміни керівників держпідприємств блокуються особисто прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з подачі Ігоря Кононенка і ще декількох груп впливу. В НФ "відкрито здивувалися" заяві Саакашвілі про причетність Яценюка до блокування заміни голів ДП.

Айварас Абромавічус в минулому литовський підприємець, співвласник і один з керівників шведської інвестиційної компанії East Capital, перед призначенням на посаду міністра отримав українське громадянство.

"Мені дуже тяжко вирватися": Віталій Кличко розповів, де зараз живуть його діти, яких він не бачив понад два роки

вівторок, 7 травень 2024, 17:30

Мер Києва, а у минулому боксер, Віталій Кличко зізнався, що востаннє бачив своїх дітей ще до початку повномасштабної війни. Подробицями особистого життя Кличко поділився у випуску "Тур Зірками" на "Люкс ФМ", передають Патріоти України. Зокрема, Віталій...

"Потрібно більш активно нападати": Кадиров пообіцяв Росії взяти Одесу і Харків у травні

вівторок, 7 травень 2024, 16:54

Лідер Чечні Рамзан Кадиров поскаржився: Росії необхідно взяти Одесу і Харків цим травнем, підкресливши, що з Україною слід воювати жорсткіше та активніше, передають Патріоти України. Відповідну страшилку політик розповів з нагоди інавгурації свого прав...