Усе для героїв чи власних кишень? Журналісти розповіли, чим чиновники озбоїли українських бійців АТО

Незважаючи на заяви політиків про 100-відсоткову забезпеченість українських воїнів озброєнням, проблеми таки є, і доволі серйозні.

Ілюстрація: ЖЖ

За відсутності авіації артилерія в Україні є найпотужнішим засобом ураження ворога. Однак всі артилерійські системи дісталися нам у спадок від СРСР, повідомляють Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Зокрема, у розпорядженні ЗСУ є три види реактивних систем залпового вогню. Найбільш далекобійною і руйнівною визнана 300-мм РСЗВ “Смерч”, потім йде 220-мм РСЗВ"Ураган" і 122-мм реактивна система залпового вогню "Град".

Українська армія має в своєму розпорядженні і стовбурні артсистеми. Найпотужніша з них - це 203-мм самохідна гармата "Півонія", здатна вражати цілі на дистанції до 38 км. Є також самохідні гармати калібром 122 та 152 мм.

Оскільки авіація на Донбасі з серпня 2014 року практично не застосовується, за словами командувача Ракетних військ і артилерії (РВіА) генерал-майора В’ячеслава Горбильова, понад 90% вогневих завдань виконуються саме артилеристами.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...