Усе вдалося: ​Український поїзд в обхід Росії досяг кордонів Китаю

Весь шлях зайняв 17 діб замість запланованих двох тижнів через затримки на території Казахстану.

Ілюстрація: ЖЖНовий потяг за маршрутом Шовкового шляху, запущений Україною в обхід Росії - через Грузію, Азербайджан в Казахстан і Китай, що стартував 15 січня поточного року, досяг кінцевої точки маршруту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

"31 січня в 7:12 за місцевим часом поїзд був розформований на станції Достик. Це - кінцева точка нового маршруту "Шовкового шляху". Надалі вантажі будуть відправлені у великі промислові міста КНР - Чженчжоу, Чунцин, Ляньюньган", - йдеться в повідомленні міністерства.Шлях зайняв 17 діб замість запланованих двох тижнів через затримки на території Казахстану.

Нагадаємо, 15 січня Україна запустила експериментальний вантажний потяг в Китай за маршрутом Великого Шовкового шляху в обхід Росії, який пролягає через територію Грузії, Азербайджану та Казахстану. За словами Яценюка, російське транзитне і торгове ембарго не завадить доставці наших вантажів на ринки Середньої Азії.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...