Услід за Сенцовим: Ще один український політв'язень у РФ оголосив голодування

Олександр Кольченко висунув вимогу звільнити Сенцова.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко. Фото:blacksea.tv

Український політв'язень Олександр Кольченко, який утримується в колонії РФ, оголосив голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова, який також засуджений російським судом. Про це інформує Медіазона з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи "Агора" Андрія Лепехіна, зазначають Патріоти України.

За словами Лепехіна, голодування Кольченко оголосив з 31 травня. Інших вимог, крім звільнення Сенцова, у нього немає.

Як відомо, сам Сенцов з 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ. На 14-й день голодування режисер погодився на підтримуючу терапію. Його стан медики оцінюють як задовільний.

Слід нагадати, що українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму навесні 2014 року співробітники ФСБ. Їх судили нібито за організацію терактів, обидва провину не визнали.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...