"Ми воювали не заради грошей": В "Азові" прокоментували скандальну заяву Конгресу США

Того самого батальйону "Азов", на який США заборонили витрачати американські кошти, не існує від середини вересня 2014-го року, коли "Азов" офіційно став полком.

Фото: ok.ru

"В інтернеті з'явилася інформація про те, що Конгрес США заявив, ніби виділені ним кошти на посилення обороноздатності України не можуть бути використаними на потреби батальйону "Азов". Побачивши дану інформацію, ми зрозуміли, що найперше нас дивує те, яку термінологію використовує Конгрес США у своїх проектах", - заявили представники "Азову", повідомляють Патріоти України, і продовжили:

Того самого батальйону "Азов", на який вони заборонили витрачати американські кошти, не існує від середини вересня 2014-го року, коли "Азов" офіційно став полком. Єдиними, хто продовжує так називати наш підрозділ були, є та будуть російські пропагандисти. В їх, ворожих нам ЗМІ, "Азов" є беззмінним батальйоном, найбільшим злом та страшилкою для прихильників терористичних "ЛДНР".

Як українські військовики, бійці нашого підрозділу можуть подякувати США за фінансове сприяння вітчизняному війську у боротьбі з окупантом, та ми хочемо нагадати, що "Азов" свого часу звільнив Маріуполь без жодної фінансової допомоги союзників. Не кошти керували "азовцями", а бажання звільнити Україну.

Вочевидь, в країні існують проблеми у сфері діяльності української дипломатії, адже закиди одного єдиного конресмена – не всього конгреса, а одного з них, на адресу "Азову", ігноруються МЗС з 2015 року. Виникає питання: якщо наш підрозділ, який офіційно є складовою Національної гвардії України, є "єкстремістським та нацистським", хто тоді Головокомандуючий пан Порошенко - "фюрер"?

Українські дипломатичні відомства поводять себе наче безграмотні створіння, які, здається, обслуговують дипломатію інших держав. Наша державницька машина є лише ілюзією, яка діє за інстинктом самозбереження. Бажаємо вам змін та процвітання, які так необхідні нашій Батьківщині, за яку полк "Азов" безперестанно воює вже третій рік".

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...