У Білому домі запланували коротку зустріч Порошенка і Трампа (фото, відео)

Зустріч президентів призначена на 11:00 за вашингтонським часом.

Петро Порошенко зустрінеться з Дональдом Трампом. Фото:  president.gov.ua.У США Білий дім оприлюднив попередній розпорядок президента Дональда Трампа на вівторок, 20 червня, з якого випливає, що віце-президент Майк Пенс і президент України Петро Порошенко зайдуть до нього на короткий час. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Як мовиться у плані, що позначений як "тільки для планувальних потреб, не для повідомлень", уранці Дональд Трамп матиме зустріч із радником із національної безпеки Гербертом Раймондом МакМастером, на яку до них "заскочать" (drop-in) Майк Пенс і Петро Порошенко. Це має відбутися об 11-й за вашингтонським часом (о 18-й за Києвом).

Повноцінних переговорів, таким чином, не відбудеться.


За кілька годин до того речник Білого дому підтверджував лише зустріч Пенса й Порошенка, заявивши, що, якщо плани Трампа зміняться, про них повідомлять окремо.
Там часом Порошенко вже прибув до США з робочим візитом і зустрівся ввечері в понеділок за вашингтонським часом із представниками української діаспори біля пам'ятника жертвам українського Голодомору у Вашингтоні.

За повідомленнями, у вівторок він має зустрітися, крім віце-президента і президента США, зокрема, також і з міністром оборони США Джеймзом Маттісом і спікером Палати представників Конгресу Полом Раяном.

Сам Порошенко заявив українській громаді, що це, за його словами, є свідченням "фантастичної підтримки" України у США. "І дуже важливо, що моя зустріч у Білому домі буде раніше, ніж зустріч (президента Росії Володимира) Путіна. Це необхідно для того, щоб всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість", – заявив він.

Зустріч президентів США і України, хоч і в обмеженому форматі, таким чином, відбудеться до першої зустрічі американського керівника і президента Росії Володимира Путіна, що планується на початок наступного місяця на полях багатосторонньої міжнародної зустрічі "Групи двадцяти" в Німеччині.

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...