У Держдепі США уточнили, коли передані ВМСУ військові катери Island прибудуть до України

Обидва судна зможуть приступити до патрулювання акваторії України вже цього року

Два американські військові катери Island прибудуть до України для патрулювання Чорного моря впродовж 2019 року, адже ще не готові перетнути океан. Про це 1 березня в Одесі повідомив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент на брифінгу, зазначають Патріоти України.
За словами Кента, катери вже є власністю України, однак їх треба ще підготувати.

"Зараз два кораблі в Балтиморі. Це вже майно України, але вони ще не готові перетнути океан, щоб працювати в Чорному морі. Але це відбудеться цього року", - сказав він та зазначив, що це дасть Україні нові можливості в патрулюванні Чорного моря.

Також заступник помічника держсекретаря додав, що США готові співпрацювати з Україною, щоб у країни була можливість захиститися від зовнішньої агресії. Допомога полягає в тренінгах, спільних навчаннях, зокрема "Сі Бриз", регулярній присутності в Чорному морі кораблів США.
Нагадаємо, церемонія передачі Україні двох катерів класу “Island” відбулася ще 27 вересня на військово-морській базі Берегової охорони США у Балтиморі. У церемонії брав участь президент України Петро Порошенко.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...