В Європарламенті сказали "так": Україна отримала "безвіз"

Євродепутати відзначили, що Україна у виконанні вимог для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом "навіть перевершила очікування" у плані втілення реформ.

Європарламент  проголосував за "безвіз" для України. Фото: 112 Україна.

Європейський парламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим. Відповідне голосування відбулося в рамках пленарного засідання Європарламенту в Страсбурзі, пишуть Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Як відомо, Єврокомісія запропонувала видалити Україну з додатку II законодавчого акту № 539/2001 зі списком країн, громадяни яких мають мати візи для перетину зовнішнього кордону, та внести її у список, на які ці вимоги не поширюються.

Після голосування в Європарламенті рішення має бути підтверджене на засіданні Комітету постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER) з подальшим затвердженням Радою ЄС. Далі текст законодавчого акту має бути підписаний президентом Європарламенту і представником головуючої у ЄС країни (Мальта) з подальшою публікацією в Офіційному журналі ЄС.

Рішення набуде чинності через 20 днів після публікації.

5 квітня в Європарламенті відбулося обговорення питання безвізу, під час якого було констатовано, що Україна у виконанні вимог для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом "навіть перевершила очікування" у плані втілення реформ. Про це під час дебатів заявив польський депутат від групи "Європейська народна партія" Міхал Боні, який виступав від імені депутат Марія Габріель (Європейські народники, Болгарія).

Він зауважив, що доповідач Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Марія Габріель, яка відповідає за питання лібералізації візового режиму для громадян України, дозволила йому виступити від її імені.

Боні нагадав, що 28 лютого завершилися міжінституційні переговори між Європарламентом, Радою ЄС і Єврокомісією щодо ухвалення рішення з візової лібералізації для України. Це рішення було підтверджене Комітетом постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) та Комітетом Європарламенту з питань громадянських свобод.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...