В Інтерполі брали хабарі за затримку з оголошенням в розшук українських екс-чиновників - Матіос

Військовий прокурор зазначив, що у його відомства є об'єктивні дані масової протидії слідству, як інформаційні атаки з боку втікачів, так і з боку окремих особистостей в правоохоронних органах, які зараз працюють.

Анатолій Матіос. Фото:ZN.ua

Окремі працівники українського бюро Інтерполу перешкоджали оголошенню в міжнародний розшук соратників екс-президента Віктора Януковічав, які переховуються за межами країни. Про це в ефірі програми "Шустер LIVE" заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передають Патріоти України.

"У нас є об'єктивні дані масової протидії слідству, як інформаційні атаки з боку втікачів, так і з боку окремих особистостей в правоохоронних органах, які зараз працюють", - заявив він.

Військовий прокурор зазначив, що в понеділок-середу в його відомстві ухвалять рішення з приводу "можливих ознак посадових злочинів" в діяльності окремих працівників національного бюро Інтерполу.

"Проблема в тому, що пошта, скажу простою мовою, якою є місцеве відділення Інтерполу в Україні, вирішувала, направляти запити в Інтерпол чи залишити, відправити назад слідчому. Пошта! Є офіційні свідчення і офіційні документи, де було написано "не вважаємо за доцільне, бо те-то й те-то". Вони вгадували на рівні капітана, майора або окремо взятого полковника, треба відправляти документи чи не треба", - заявив він.

Матіос повідомив, що у правоохоронців є дані про те, що за кожен такий "ляп" працівникам Інтерполу були виплачені і сплачуються щомісячні хабарі.

"Хабарі за недопущення оголошення або доведення процедури оголошення в розшук до кінця", - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, 22 жовтня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що Генпрокуратура України підозрює деяких співробітників українського бюро Інтерполу в сприянні членам злочинної організації, куди входив екс-президент країни Віктор Янукович.

Новим командувачем ОК "Південь" став випускник Військового коледжу армії США: Що про нього відомо

вівторок, 16 квітень 2024, 20:42

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відрекомендував особовому складу оперативного командування "Південь" ЗСУ нового командира – бригадного генерала Геннадія Шаповалова. Про це пресслужба ОК "Південь" пов...

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...