В Москві планується проведення всесвітнього з'їзду сепаратистів

Запрошення розіслані сепаратистам з Північної Ірландії, Шотландії, "країни басків", Каталонії, Італії, Техасу, Пуерто-Ріко, Гаваїв, Каліфорнії.

Карта підтримуваного Кремлем сепаратистського руху у світі. Ілюстрація: NBC.

Росія, жорстко караючи за сепаратизм всередині своєї країни, активно підтримує сепаратизм в інших країнах. Слідом за проведеним партією "Родина" націоналістичним форумом в Санкт-Петербурзі, "Антиглобалістський Рух", судячи зі слів Олександра Іонова, засновника руху, отримав грант від держави на розміщення сепаратистів під час проведення схожого з'їзду в Москві, в серпні 2016, повідомляють Патріоти України з посиланням на NBC.

Запрошення розіслані сепаратистам з Північної Ірландії, Шотландії, "країни басків", Каталонії, Італії, Техасу, Пуерто-Ріко, Гаваїв, Каліфорнії.

Дмитро Дьомушкін, російський махровий націоналіст, засмучений подібним підходом: "Вони (влада РФ) підтримують людей, як я, за кордоном, але нас тут садять до в'язниці".

Точне місце проведення з'їзду і дата поки не були анонсовані самим рухом, про нього стало відомо тільки з інтерв'ю Іонова.

Стаття NBC, посилаючись на твердження західних політиків і експертів, говорить про те, що Кремль спонсорує ультра-націоналістів в західних країнах для дестабілізації НАТО і ЄС, а так само для продавлювання зняття санкцій. У січня 2016 Конгрес США навіть зажадав від директора Національної Розвідки (DNI) з'ясувати всі шляхи фінансування таких партій Кремлем.

Почнуться бунти? У разі смерті Кадирова на Путіна чекає важка дилема, - The Sunday Times

понеділок, 29 квітень 2024, 10:43

Якщо інформація про смертельну хворобу лідера Чечні Рамзана Кадирова є правдою, то для президента Росії Володимира Путіна стабільність Республіки може опинитися під серйозною загрозою. Про це йдеться у статті The Sunday Times, передають Патріоти Украї...

Наступ чи провокації? На відстань 150-200 км до кордону з Сумщиною прибуло чотири батальйони чеченців

понеділок, 29 квітень 2024, 10:22

На відстані 150-200 кілометрів від кордону з Сумською областю з'явилися чотири батальйони чеченців, яких завезли з РФ. Збройні сили України готові дати їм відсіч, передають Патріоти України. Про це повідомив у прямому етері КИЇВ24 Володимир Біцак, ком...