"В мундирі СС "Галичина" не в'їдуть": Міністр закордонних справ Польщі зробив різку заяву проти українців

Правляча партія у Варшаві розривається між усвідомленням необхідності підтримки України від російської агресії, і потуранням своїм виборцям у цькуванні історичної пам'яті сусіднього народу.

Вітольд Ващиковський. фото:ukr.media

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в'їжджати в країну. Про це повідомило видання Onet.pl, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Ващиковський сказав, що Україна і Польща мають "різні концепції поєднання".

"Ми усвідомлюємо, наскільки важлива для нас Україна з точки зору геополітики, але українці, знаючи про це значення своєї країни для нашої безпеки, вважають, що в такому випадку питання, які нас розділяють, зокрема історичні, повинні зійти на другий, третій план", - зазначив глава МЗС Польщі.

Зокрема, він заявив про заборону в'їзду в Польщу людям, які "демонстративно носять однострої СС "Галичина".

"Зараз ми запускаємо процедури, які не будуть допускати людей, які демонструють вкрай антипольські позиції, на територію Польщі. Люди, які демонстративно носять однострої СС "Галичина", в Польщу не в'їдуть", - підкреслив польський міністр.

Він додав, що мова також йде про тих, хто заважає відновленню польських місць пам'яті: "Ті особи, які демонструють і використовують адміністративні інструменти проти Польщі, також зіткнуться з наслідками".

Як говорить Ващиковський, у нинішніх умовах він ще думає над тим, чи варто рекомендувати візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...