В НТКУ негідно вчинили з переможницею Євробачення-2016, - Андрій Данилко

Артист прокоментував перемогу Джамали на "Євробаченні" в Швеції.

Андрій Данилко. Фото: news-cloud.net.

У Стокгольмі відбувся фінал міжнародного конкурсу "Євробачення 2016". Конкурс пройшов у 61-й раз і вперше був показаний в США. Джамала принесла Україні перемогу. Незважаючи на прогнози букмекерів, які віддавали перемогу російському співакові Сергію Лазарєву, представниця України залишила позаду конкурентів. У сумі результатів від журі і глядачів наша країна отримала 534 бали. На другому місці Австралія - 511 балів, а бронза дісталася Росії - 491 бал. Член журі національного відбору Андрій Данилко дав ексклюзивний коментар з приводу "Євробачення". Артист зізнався, що не сумнівався в перемозі Джамали, передають Патріоти України і цитують Нескучные новости:

- Андрію, як думаєте, що допомогло Джамалі перемогти в цьому році на "Євробаченні"?

- Ніхто з тих, хто прогнозує результати "Євробачення", і я в тому числі, не може вгадати переможця на сто відсотків. Кожен рік відрізняється. Завдяки тому, що у Джамали був номер, який не пародіював попередні конкурси, і вона не намагалася підлаштуватися під формат, а розповіла свою особисту історію, це і зіграло свою роль. Так як це було в 2007 році, коли ми з командою їздили на конкурс. Нам казали: "Не треба, куди ви лізете?!", а нас досі запрошують на всі заходи, які пов'язані з "Євробаченням".

- Вже привітали Джамалу з першим місцем?

- Я написав Джамалі смс-ку, але дзвонити їй не буду, адже розумію, їй зараз не до цього. Її зараз взагалі не варто турбувати, адже з власного досвіду знаю, що зараз у неї почнеться момент якогось спустошення після такого насиченого графіка. Я бажаю їй просто відпочити, вдосталь наїстися смаженої картоплі і отримати якісь приємності для себе.

- Яка у вас була перша реакція, коли Джамалу оголосили переможцем?

- Може, я не така емоційна людина в цьому плані, але для мене все було передбачувано. Я подивився два півфінали і все зрозумів. Ви розумієте, коли пісня відрізняється від усього, що було на конкурсі, це дуже важливий момент. Саме тоді артиста і можна запам'ятати на тлі всіх інших. Для мене дивним є інше. Як на НТКУ, який транслював конкурс, після перемоги нашої учасниці не було ніякого пост-шоу, тобто обговорення підсумків. Я не зовсім згоден, що говориться в ефірі російських каналів, але там настільки підтримують свого артиста, що заздрість бере. У нас же нічого подібного взагалі немає. Я вважаю, що раз на рік канал міг би зібрати гостей у студії, щоб обговорити цей конкурс.

- Ви раді тому, що "Євробачення" наступного року пройде у нас?

- Звичайно, я дуже радий тому, що конкурс знову пройде в Україні. Але вже зараз потрібно збирати оргкомітет, творчу бригаду, яка б ретельно продумала програму на всі дні проведення конкурсу в Україні. Я сам готовий у цьому брати участь! Вибачте, але потрібно підготувати не тільки шоу, але і привести в порядок Палац спорту. Це стосується і туалетів, місць для куріння. А скільки у нас творчих людей, режисерів. Та ж Олена Коляденко, Олег Боднарчук. Потрібно показати всій Європі, що у нас багато талановитих артистів, різнопланових колективів, наприклад, можна залучити знаменитий ансамбль ім. Вірського. А чому б і ні?

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...