У Польщі незадоволені: Туск переобраний головою Європейської Ради

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відповіла на спроби заблокувати кандидатуру польського екс-прем'єра, сказавши, що він користується широкою підтримкою і що надання йому другого терміну буде "ознакою стабільності".

Дональд Туск. Фото: ZN.ua.

Дональда Туска переобрано головою Європейської Ради на саміті Європейського Союзу у Брюсселі. Це випливає з твітів європейських керівників, зокрема, привітання написали бельгійський прем'єр Шарль Мішель і глава Європарламенту Антоніо Таяні, передають Патріоти України.

Туск вже подякував за переобрання главою Євроради на другий термін.

"Дякую всім, хто схрещував пальці і підтримував. Допомогло", - написав він у своєму Twitter. Зазначимо, голова Європейської Ради обирається кваліфікованою більшістю членів Євроради на два з половиною роки з можливістю бути переобраним ще на один термін. Повторному висуненню кандидатури колишнього прем'єр-міністра Польщі намагалася перешкоджати нинішня польська влада.

Макрон зробив несподівану заяву про війну з Росією після зустрічі з Сі Цзіньпіном

понеділок, 6 травень 2024, 21:17

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція не воює з Росією. Про це він сказав на спільному брифінгу з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Парижі, передають Патріоти України. Макрон наголосив, що Франції немає прагнень воювати з народом Росії. Також він до...

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...